6-годишно момиче от български произход е починало в САЩ заради играта

...
6-годишно момиче от български произход е починало в САЩ заради играта
Коментари Харесай

Играта "Син кит" взе българска жертва

6-годишно момиче от български генезис е умряло в Съединени американски щати поради играта " Син кит ", оповестява CBS North Carolina. Едва след гибелта й, фамилията разкрило голям брой бележки, фотоси и рисунки и схванало какво тъкмо се е случвало с тийнейджърката преди тя да се самоубие. Днес околните й искат да разкажат за случилото се, с цел да създадат по този начин, че други младежи да не последват ориста й, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Започнах да диря повече информация и да чета какво представлява играта. Тогава събрах парченцата от пъзела и си спомних по какъв начин през уикендите тя ме молеше да се качва на покрива на къщата ни ”, споделя майката на момичето.

Докато тече следствието на самоубийството, фамилията продължава да търси и да популяризира информация за „ Синия кит ” с вярата, че по този начин ще избави живота на други младежи.

Виртуалната игра " Син кит " подтиква деца и младежи да се самонараняват и е обвързвана с десетки смъртни случаи в Русия.

Играта има 50 равнища и допуска осъществяване от участника на задания, които получава от " надзирател " или " наставник ".

Той дава задания, а участникът би трябвало да потвърди, че ги е извършил, като изпрати фотография или клип. Задачите, които се извършват в течение на 50 дни, се отнасят до самонараняване, слушане на песни със самоубийствени послания, систематично будене в 4:20 часа, гледане на филми или видеоклипове с ужаси, нанагорнище на високи здания, мостове, изолираност от обществото. Според психолози крайната цел е играчът да изгуби религия в себе си и да стигне до самоубийство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР